Aktualności

„Kuchnia regionalna skarbem Bieńca”

[ 2018-09-21 ]
18 września w Bieńcu odbyły się uroczystości z okazji  Święta Patrona Szkoły Podstawowej w Bieńcu – Świętego Stanisława Kostki. Uroczystość została wpisana w harmonogram wydarzeń składających się na projekt „Kuchnia regionalna skarbem Bieńca” współfinansowany z budżetu Samorządu Województwa Łódzkiego. Wydarzenie połączone zostało z promocją produktu regionalnego – ciasteczek dyniowych. W organizacji uroczystości uczestniczyli: kadra pedagogiczna ze szkoły podstawowej w Bieńcu, dzieci i młodzież szkolna, członkinie KGW Bieniec, druhowie z OSP Bieniec, członkowie Rady Sołeckiej oraz liczne grono mieszkańców. Oprawę artystyczną przygotowały z pomocą nauczycieli dzieci ze Szkoły Podstawowej w Bieńcu. Potrawę regionalną – ciasteczka dyniowe upiekły Panie z KGW Bieniec, przy udziale mieszkańców Bieńca i okolic, dzieci i młodzieży. Przygotowanie potraw odbyło się w strażnicy OSP Bieniec, która została wyposażona w ramach projektu, w kuchnię gazową z piekarnikiem elektrycznym, co umożliwiło przygotowanie niezbędnych potraw. Wszystkim, którzy uczestniczyli w organizacji uroczystości serdecznie dziękujemy!!!
Galeria zdjęć: